Jak przyrządzić smacznego filety rybne z serem?

Cieszę się, że natrafiłeś na mój wpis, z którego dowiesz się, jak powinieneś przyrządzić rybę zapiekaną z żółtym serem. Poprowadzę Ciebie krok po kroku. Mam nadzieję, że się uda i dowiesz się jak przygotować to smaczne danie.

Ryba zapiekana z żółtym serem. Niezbędne składniki oraz sposób przygotowania

Przygotuj 600 gram filetu z ryby, która będzie Tobie smakować. Może to być na przykład smaczna panga. Do tego potrzebne będą jeszcze 1 duża cebula, 150 gramów żółtego sera, 100 gramów masła, którym będziesz podsmażać rybę, 200 ml śmietany (wybierz tę 30-to procentową) oraz 1 łyżka mąki pszennej. Nie zapomnij o przyprawach takich jak: sól morska, pieprz cytrynowy, bazylia oraz zioła prowansalskie.

Teraz pora wszystko pozbierać i odpowiednio przyrządzić. Najpierw umyj rybę (w tym wypadku pangę), osusz ją i pokrój na małe kawałki. Połącz ze sobą wszystkie przyprawy i nie zapomnij obsypać nimi rybę. Możesz dodać dużą ilość ziół prowansalskich. To wzmocni smak ryby zapiekanej z żółtym serem. Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Przygotuj misę, w której ułożysz przyprawionego fileta. Posyp go cebulą. Odstaw wszystko do lodówki na 30 minut. Następnie wyjmij rybę i włóż na patelnię, którą rozgrzej. Nie zapomnij przekładać ryby. Posmaruj szkło masłem, dodaj 1 łyżkę mąki z serem i śmietaną. Zalej rybę i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez dokładnie 30 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

I to wszystko. Ryba zapiekana z żółtym serem jest już gotowa do zjedzenia. Z pewnością będzie Tobie smakować.

 

Możesz również polubić…